Meer mensenkennis door gezicht en lijf te lezen

vrijdag 7 oktober 2016
“Ik vond het magisch spannend dat je alleen maar naar iemand hoeft te kijken om al die informatie te krijgen.”
Meer mensenkennis door gezicht en lijf te lezen

Wie je bent, staat letterlijk in je gezicht geschreven. Elk detail van je gelaat maar ook van je lichaam zegt iets over je karakter, talenten en beperkingen. Welk geheim schuilt er achter die grote neus, dat hoge voorhoofd, die smalle kin of die afstaande oren? Tijdens de workshop ‘De geheime taal van lichaam en gelaat’  vertelt gelaatkundespecialist, Claudia van het Kaar hoe je die ‘taal’ kunt lezen en zo meer mensenkennis krijgt.

 

Claudia herinnert zich nog goed het moment dat ze voor het eerst met gelaatkunde kennismaakte. “Mijn ouders hadden een opleiding gedaan en tijdens een etentje in een restaurant  begonnen zij ineens over gelaatkunde te vertellen. Zij analyseerden de obers die ons bedienden en vertelden allerlei persoonlijke dingen over hen. Vervolgens begonnen ze uit te leggen wat ze in mijn gezicht lazen. Ik was flabbergasted. Ik had wel ooit gehoord over lichaamstaal, en dat je gezichtsuitdrukkingen, lichaamshouding en gebaren kon duiden, maar dit was nog veel directer. Gelaatkunde gaat over de vorm van het gezicht en over de energie die iemand uitstraalt. Na dit verrassende etentje gaf ik me direct op voor een weekeindecursus. Ik was meteen verkocht. Ik vond het magisch spannend dat je alleen maar naar iemand hoeft te kijken om al die informatie te krijgen. Wat een waanzinnige methodiek dat je door te kijken naar iemands neus, oren of kaaklijn zoveel over de ander te weten kan komen! Na dit eerste weekeinde ben ik me verder in gelaatkunde gaan verdiepen en heb ik allerlei opleidingen gevolgd.”

 

Life changing
Gelaatskunde zegt wat over de ander maar vooral ook iets over jezelf. “Me verdiepen in gelaatkunde was voor mij life changing. Ik begreep mijn eigen drijfveren veel beter en daardoor kreeg ik veel meer compassie voor mezelf: dus daarom loop ik daar altijd tegenaan. Wat voor jezelf geldt, geldt ook voor anderen. Door het gelaat en lichaam te lezen herken je dingen bij je man of bij de vriendin. En bij collega’s of cliënten op je werk! Ik wil er in Nederland meer bekendheid aan geven omdat het veel inspiratie kan geven aan mensen die vanwege hun werk veel met andere mensen omgaan.”

 

Drijfveren en talenten lezen
“Door het lezen van gezicht en lichaam kan je zien wat iemands drijfveren en talenten zijn”, vertelt Claudia. “Je kan zien of iemand er van houdt om in het middelpunt van de belangstelling te staan of juist niet, of iemand een denker of een doener is, heel impulsief is of liever de kat uit de boom kijkt. Al dat soort zaken kun je uit iemands gezicht lezen: hoe ziet de neus eruit, hoe lopen de wenkbrauwen, hoe ziet het voorhoofd eruit, wat is de vorm van het gezicht, de oogleden, de kaaklijn… Zelfs de vorm van je lippen zegt al heel veel. Natuurlijk zijn er meer methodieken om mensen beter te leren kennen. Gelaatkunde is wel de meest toegankelijke. Je hoeft alleen maar naar de ander te kijken om te weten wat hem of haar beweegt.”

 

Mensenkennis aan de balie
Gelaatskunde kan medisch secretaresses direct helpen bij hun werk, is de overtuiging van Claudia. “Er zijn momenten dat iemand je irriteert of dat je je aan iemand heel erg stoort. Door beter naar die persoon te kijken, zie je zijn onmacht of wellicht zijn geldingsdrang. Dan weet je ook dat het niets met jou te maken heeft. Wellicht heb je iemand tegenover je die per se in het middelpunt van de aandacht wil staan. Soms gebeurt het dat je iemand op het eerste gezicht niet mag. Gelaatkunde maakt het zichtbaar en maakt ook tastbaar wat dat misschien met jou heeft te maken. Je krijgt meer begrip voor mensen en vooral ook meer begrip voor jezelf.”