Image

PROGRAMMA 31 AUGUSTUS 2021


Als secretaresse heb je continu te maken met verschillende mensen. Het inzetten van communicatieve vaardigheden is daarbij van cruciaal belang, net als je taalkennis en secretariële vaardigheden. Het secretaressecongres frist jouw unieke vaardigheden op en verrast je met nieuwe kennis rondom actuele onderwerpen en tools. Op deze unieke dag zetten wij jou als secretaresse in het zonnetje met inspirerende workshops en inhoudelijke trainingen!

De leukste en meest leerzame dag voor secretaresses in de zorg!

Gelijk aanmelden voor 31 augustus? Dat kan via dit inschrijfformulier

PROGRAMMA 31 AUGUSTUS 2021

De veiligheid van onze deelnemers staat voorop. Hét Secretaressecongres wordt dan ook conform RIVM richtlijnen georganiseerd. 


09.45 uur

Authentieke intelligentie

De digitale revolutie is een feit, en dreigt ontelbare jobs te ontwrichten. Steeds luider klinkt de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. In dit hoogst actuele betoog wijst Elke erop dat het tijd wordt om technologie te demystifiëren, en de mens weer centraal te zetten. De neuropsychologe onderzoekt welke uniek-menselijke kwaliteiten kunnen worden ingezet om onze professionele toekomst veilig te stellen, en welke troeven je best verankert in het DNA van je organisatie, wil je je bestaansrecht behouden in deze disruptieve wereld.

Elke Geraerts, neuropsycholoog Better Minds at Work


10.45 uur

Ochtendpauze

Tijdens de pauze vinden er yogasessies plaats


11.15 uur

Schrijven met gemak

Je kent ze ongetwijfeld, van die teksten die lezen als een trein. Hoe doet iemand dat toch? Veel mensen denken dat daar talent voor nodig is. Niks is minder waar! Een goede tekst schrijven is vooral een kwestie van weten wat je wel en niet moet doen.

Tijdens de presentatie Schrijven met gemak krijg je een praktische tips hoe jij met gemak aantrekkelijke zinnen schrijft. Je leert welke woorden de voorkeur hebben en welke je beter kunt weglaten. Met deze schrijftips schrijf je direct betere teksten, of het nu gaat om een verslag, brief, blog, nieuwsbericht of e-mail.

Na deze lezing..

  • schrijf je krachtige zinnen zonder overbodige hulpwerkwoorden zoals ‘hebben’, ‘worden’ en ‘zijn’
  • weet je welke woorden je direct uit je tekst kunt schrappen voor meer schrijf- en leesgemak
  • weet je waarom woorden als ‘tevens’, ‘inden’ en ‘omtrent’ echt niet meer kunnen en welke alternatieven er zijn

Judith Winterkamp, schrijftrainer en - coach voor zakelijke teksten


11.55 uur

Verrassende én nieuwe Outlook tips; speciaal voor de secretaresse!

Outlook. We kennen het programma allemaal en werken er dagelijks mee. En tóch ga ik de uitdaging aan en jullie verrassen met handige tips die je direct kunt toepassen in je werk én die je mogelijk nog niet kent! Tips die recent zijn toegevoegd én tips die heel specifiek voor secretaresses zijn en die je nooit in een training leert. Dié tips!

Inge Verweij, trainer bij AVK


12.45 uur 

Lunchpauze

13.45 uur

Omgaan met agressie

In toenemende mate worden we in de zorg geconfronteerd met agressie en boosheid. Aanklampen, dwingend gedrag, maar ook schelden en intimideren komen niet zelden voor.

We kennen het aan de balie, maar ook aan de telefoon. Van patiënten, familie van patiënten, maar soms ook van collega’s of de specialist. In deze lezing kijken we samen naar de oorzaken van agressie, maar vooral ook hoe we hier mee om kunnen gaan.

Tijdens deze lezing leer je:

  • Waar agressie vandaan komt
  • Herkennen van je eigen eerste reactie op boosheid/agressie
  • Hoe je grenzen kunt stellen
  • Hoe je weer in gesprek komt met de cliënt

Gerben Bergsma, trainer bij Bergsma & De Boer Nascholing


14.25 uur

Hoeveel smeerolie gebruik jij voor het onderhouden van je (werk)relaties?

Hoe goed je het met anderen kunt vinden bepaalt voor een groot deel je werkgeluk, je carrière en hoe gelukkig je bent in je persoonlijke leven. Het staat garant voor onderling vertrouwen, wederzijds respect en de bereidheid tot een wederdienst.

Ken je de ‘relatiebankrekening’?  Dit is een metafoor voor iedere menselijke relatie die we aangaan. Net zoals als bij een echte bankrekening storten we hierop, smeren we de relatie, door bijvoorbeeld een gemeend compliment te maken, maar nemen we ook weer ’saldo’ op door bijvoorbeeld een afspraak te vergeten, waardoor deze relatie gaat piepen en kraken. Iedere relatie heeft namelijk ‘smeerolie’ nodig! De ander in de relatie bepaalt, gevoelsmatig en onbewust, of iets als een storting of opname wordt ervaren. Heb ik voldoende gestort dan kan ik een potje breken en vergeef je het me als ik de afspraak vergeet. Staat er echter onvoldoende saldo op onze gezamenlijke ‘relatiebankrekening’, dan kan de ander zelfs om schijnbaar niets, de relatie verbreken.

Deze lezing is erop gericht je humorvol inzicht te geven in welke stortingen en opnames we dagelijks bij elkaar doen die direct invloed hebben op de ‘bankrekening’ van onze (werk)relaties. Vanaf nu neem jij de regie over de (werk)relaties die belangrijk voor je zijn!

Dagvoorzitter Anke van Luijt, trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming


15.05 uur

Middagpauze

15.30 uur

Stressmanagement en werkdruk | Hoe word jij stress de baas?

Stress…. We kennen het allemaal. Een beetje stress kan geen kwaad. Soms helpt het ons optimaal te presteren. Maar wanneer stress chronisch is, gaat dat ten koste van je werkprestaties, werkplezier en is het een aanslag op je lichaam. Ongeveer driekwart van de werknemers ervaart geregeld dat ze te veel werk op hun bord hebben en te gestresst voelen en herkent zich in onderstaande punten:

Ben je vaak moe en uitgeblust? Pieker je veel? Valt het je niet mee om werk en privé in balans te houden? En heb je meer behoefte aan momenten van genieten en rust?

Wouter de Jong leert jou hoe je stress de baas wordt tijdens deze lezing over stressmanagement. Je krijgt handige tips die je meteen in de praktijk kunt brengen om je stress te managen. Zo leer je hoe je zelf de stress in je werk en je leven kunt verminderen, wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress en hoe je voorkomt dat je in een burn-out terecht komt.

Wouter de Jong, auteur van Mindgym – Sportschool voor je geest en spreker, trainer, adviseur, auteur Maven at Work


16.45 uur

Einde programma