Image

PROGRAMMA 21 NOVEMBER 2024

Als secretaresse heb je continu te maken met verschillende mensen. Het inzetten van communicatieve vaardigheden is daarbij van cruciaal belang, zeker in de tijd waarin we nu leven met digitale en fysieke ontmoetingen. Het secretaressecongres frist jouw unieke vaardigheden op en verrast je met nieuwe kennis rondom inspirerende onderwerpen en tools. Op deze unieke dag zetten wij jou als secretaresse in het zonnetje met inspirerende sprekers en onderwerpen!

De leukste en meest leerzame dag voor secretaresses in de zorg!

Jij komt toch ook op 21 november? Meld je aan via dit inschrijfformulier.

Kun je niet op 21november? Niet getreurd! We organiseren een nieuwe editie van hét Secretaresse congres op 17 april 2025.
Bekijk hier het programma van 17 april 2025 | Aanmelden voor 17 april 2025 kan hier.

PROGRAMMA 21 NOVEMBER 2024


09.50 uur

EEN VERKENNING VAN AI EN WAT HET IN JOUW LEVEN EN WERK BETEKENT

In haar lezing neemt Margot van Brakel je mee in de kansen én uitdagingen van AI. Want wat betekent AI precies in ons leven en werk? En specifiek voor jouw rol in de zorg? Margot kijkt naar de mens-kant van AI, zoals ze dat noemt. Geen technisch verhaal, maar praktisch en met veel voorbeelden. Ze daagt je uit om open te staan voor het nieuwe en tegelijkertijd het mooie van de menselijkheid te omarmen. Want alle technologische ontwikkelingen vragen om een nieuwe balans tussen mens en machine. Om die nieuwe balans te vinden is het belangrijk om de machine (AI) én de mens nog eens goed te verkennen. Dat is precies wat Margot in haar lezing doet. Een verkenning van de toekomst, die vandaag begint!

Margôt van Brakel, adviseur, spreker en auteur over de menskant van AI


10.30 uur

MEER (WERK-)GELUK IN DE ZORG

Hoe gelukkig zijn mensen die in de zorg werken? Wat zijn wetenschappelijk geteste gelukstips die werken in de praktijk? Wat kun je zelf doen om gelukkiger te worden, in je werk als zorgprofessional en in je privéleven? Geluksexpert Patrick van Hees, ook wel bekend als ‘de geluksprofessor’, laat met aanstekelijk enthousiasme zien wat de geheimen zijn van gelukkig werken in de zorg. Inspiratie verzekerd!

Patrick van Hees, de Geluksprofessor


11.15 uur

Ochtendpauze

11.45 uur

Workshopronde 1

12.45 uur

Lunchpauze 

13.45 uur

Workshopronde 2

14.45 uur

Middagpauze 

15.15 uur

AFSLUITEND THEATER: ‘IEDER VOGELTJE ZINGT ZOALS HET GEBEKT IS’

Aan de slag met THEALEREN! Tijdens het afsluitende theater gaan we aan de slag met de kleuren ROOD, BLAUW, GROEN en GEEL. De kleuren vertegenwoordigen een stijl van communiceren en geven inzicht in waarom we de ander begrijpen, maar soms ook niet begrijpen. De arts die heel direct is? Of je collega die van alles in overzichtjes zet? Door herkenbare en levendige scènes krijg je inzicht in en waardering voor de kwaliteiten van ieders kleurtje.

Corrie & Madeleine Broks, Acteer en Trainingsbureau Corrie Broks en co


16.30 uur

Afsluitende borrel

WORKSHOPS 21 NOVEMBER 2024


1

Yoga mindfulness: van DOEN naar ZIJN

Hoe ga jij met drukte om in je hoofd, wat voor keuzes maak je? Op deze manier verbeter je de kwaliteit van je leven: doordat je vanuit rust handelt en bewuste(re) keuzes maakt. Mindfulness helpt niet alleen bij het hanteren van stress maar ook bij het verminderen van slaapstoornissen, het herstellen van balans tussen privé en werk. De combinatie met yoga is prachtig.

Jose de Ruijter, dochter van Cisca Lunenborg-van Melzen, yoga- en mindfulness docente


2

GENERATIEVERSCHILLEN? DE VHS VIDEORECORDER VERSUS TIKTOK

55% van de Nederlandse werknemers (Bron P.W.C.) vindt dat generatieverschillen op de werkvloer voor veel meer stress zorgen, 86% gelooft daarnaast ook nog eens dat hun eigen generatie beslist anders is dan die van hun ouders? Maar is dat ook zo? Reden genoeg voor Anke (generatie X die nog weet hoe een inbelmodem klinkt) en haar dochter, trainer Sam (generatie Z; die haar moeder leert hoe met Chat GTP te werken) om zich hier serieus in te verdiepen.

Nederland is in snel tempo aan het vergrijzen en zonder de jongere generaties kunnen we over15 jaar Nederland letterlijk beter op slot doen.

Dan is er niemand meer die je gootsteen komt repareren, zijn er geen handen meer aan het bed van je ouders en is er niemand meer die jouw pensioen betaalt.

Hoe kun je nu het beste met de jongere generaties op de werkvloer omgaan zodat ze komen EN blijven! (… Zo dat jij zelf ook met pensioen kunt gaan 😊)

Want willen we ze boeien en binden dan zullen we ons met hen dienen te VERBINDEN! De meerderheid van de werkende Nederlanders (55%) gaat het liefst op zoek naar een andere baan als zij geen klik voelen met hun collega’s. Bij Gen Z (medewerkers jonger dan 26 jaar) ligt het percentage dat er zo in staat met 70 procent nog vele malen hoger. Maar hoe verbind jij je als de verschillen aanvoelen als een VHS videorecorder versus TikTok? Op humoristische wijze nemen Sam en Anke je mee in de herkenning en erkenning van elkaars talenten, principes en overtuigingen. Wat komt de jongste generatie ons brengen? Hoe creëren we met elkaar een toekomst met een verbindende generatie overstijgende mix van expertise…?

Anke van Luijt & Sam Kuppens, trainer, spreker, dagvoorzitter en expert onbewuste beeldvorming


3

GOEDE TEKSTEN SCHRIJVEN MET AI

Ben jij ook zo blij met de komst van artificial intelligence? In de tijd dat een programma als ChatGPT jouw tekst schrijft, kun jij andere klussen doen. Geweldig toch!

Toch is het niet zo simpel als het lijkt. Je wilt immers een tekst die precies doet wat jij wilt: de juiste inhoud, een piramidale structuur, goede kernzinnen en natuurlijk de juiste toon. Je wilt immers niet dat je lezer zich afgescheept voelt met een standaardtekst die door een computer geschreven is. Ook als is dat wel degelijk het geval.

Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat AI een tekst schrijft die leest alsof hij door een mens is geschreven? Daarvoor is de juiste input nodig. Hoe beter jouw input is, des te beter wordt je tekst.

Tijdens de workshop Goede teksten schrijven met AI leer je wat jij kunt doen om met AI goede teksten te genereren. Natuurlijk bespreken we ook de nadelen van AI. Want artificial intelligence is helaas niet alleen rozengeur en maneschijn.

Na deze workshop:

 • Weet je hoe je met AI slim teksten schrijft
 • Weet je hoe je de juiste input bepaalt
 • Weet je hoe je AI-teksten persoonlijk maakt

  Judith Winterkamp, schrijftrainer en coach in zakelijke communicatie


 • 4

  VERRASSENDE ÉN VERNIEUWENDE OUTLOOK TIPS: SPECIAAL VOOR DE SECRETARESSE!

  Outlook. We kennen het programma allemaal en werken er dagelijks mee. En tóch gaat Inge Verweij de uitdaging aan en jullie verrassen met handige tips die je direct kunt toepassen in je werk én die je mogelijk nog niet kent! Tips die recent zijn toegevoegd én tips die heel specifiek voor secretaresses zijn en die je nooit in een training leert. Dié tips!

  Inge Verweij, Trainer bij AVK Training & Coaching


  5

  AI EN DE ASSISTANT: EEN MATCH MADE IN CYBERSPACE

  Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als jij, de professionele assistant, samensmelt met de magie van kunstmatige intelligentie? Hoe kun je je voorbereiden op de toekomst en je vaardigheden ontwikkelen om met AI samen te werken? In deze workshop leer je meer over de invloed van AI op jouw werk en hoe je daar positief mee om kunt gaan. Je ontdekt hoe je AI kunt inzetten om je werk leuker en creatiever te maken én meer diepgang aan te brengen. Zodat jij een optimale balans vindt tussen de inzet van jouw eigen capaciteiten en die van AI.

  Wat leer je:

  • Spreek de taal
   Wat is AI, basisbegrippen van AI, soorten toepassingen
  • Een realistisch beeld
   Mogelijkheden én beperkingen van AI; wat kun je verwachten; wat kan wel en niet worden geautomatiseerd
  • Impact van AI op jouw werk
   Tools die jou helpen; ethische en privacy-implicaties van AI; nieuwe vaardigheden en nieuwe taken

  Marianne Smits, Innovatiecoach en trainer, AVK Training & Coaching


  6

  FLEXIBELER WORDEN EN JEZELF KRACHTIG PROFILEREN DOOR MIDDEL VAN NLP

  NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een effectieve methode om jouw communicatie en persoonlijke effectiviteit te vergroten. In deze workshop met je kennis met een aantal NLP-technieken. Het zijn vaak verrassend leuke oefeningen die snel impact op je kunnen hebben.

  Je ontdekt onbewuste denk- en gedragspatronen; onze onbewuste manier van reageren in bepaalde situaties. Als je deze patronen leert kennen, kun je ze bewust gaan inzetten in jouw samenwerking. Dat is een waardevolle verrijking voor jouw doelgerichtheid, persoonlijke effectiviteit, zelfvertrouwen én van toegevoegde waarde voor jouw organisatie! Het is namelijk niet alleen handig om de invloed op jezelf te vergroten, maar ook op die van anderen.

  Kristine Ates, Trainer & eigenaar KMK trainingen


  7

  LUISTERWINST: ERVAAR WAT ER GEBEURT ALS JE ÉCHT LEERT LUISTEREN

  Tijdens deze workshop krijg je meer inzicht in je eigen luistergedrag. LuisterWinst is de winst die je haalt uit ‘bewust luisteren’. Door actief en met volle aandacht te luisteren, ervaar je de kracht en impact van echte verbinding in een gesprek. In deze laagdrempelige, interactieve en leuke workshop maak je kennis met ervaringsgerichte werkvormen die je bewust maken van je luistervaardigheden en de positieve effecten hiervan op je communicatie. Ontdek hoe bewuster luisteren kan leiden tot meer begrip, betere relaties en effectievere interacties, zowel professioneel als persoonlijk. (Denk bijvoorbeeld aan samenwerken tussen verschillende disciplines) Doe mee en ervaar zelf de winst van écht luisteren!

  Lisette Chorus & Odette Koppers, Trainers bij LuisterWinst