Image

PROGRAMMA 18 NOVEMBER 2021


Als secretaresse heb je continu te maken met verschillende mensen. Het inzetten van communicatieve vaardigheden is daarbij van cruciaal belang, net als je taalkennis en secretariële vaardigheden. Het secretaressecongres frist jouw unieke vaardigheden op en verrast je met nieuwe kennis rondom actuele onderwerpen en tools. Op deze unieke dag zetten wij jou als secretaresse in het zonnetje met inspirerende workshops en inhoudelijke trainingen!

De leukste en meest leerzame dag voor secretaresses in de zorg!

Gelijk aanmelden voor 18 november 2021? Dat kan via dit inschrijfformulier.

PROGRAMMA 18 NOVEMBER 2021


09.45 uur

21 dagen niet klagen

‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen’.

Ben je klaar om je tijd en energie te besteden aan dat waar je wel invloed op hebt?

Kevin Weijers besloot na enkele jaren gewerkt te hebben als ambtenaar, op een originele manier de wereld rond te reizen: door bedrijven te helpen nieuwe ideeën uit te voeren, in ruil voor eten en onderdak. 33 experimenten later is het resultaat niet het zoveelste boek van een millennial die alles achterliet, maar een bundeling van frisse verhalen en praktische experimenten die je inspireren om anders naar je werk en leven te kijken. '21 dagen niet klagen' laat zien dat je vooraf niet altijd hoeft te weten hoe iets eindigt. Het zet je op luchtige wijze en met humor aan te experimenteren met waar jij nieuwsgierig naar bent. En te ontdekken hoeveel er mogelijk is als je af en toe stopt met denken, en start met doen.

Kevin Weijers, spreker, auteur en Chief Exploration Officer van ‘De Wereld Rond in 80 experimenten’           


10.30 uur

Ochtendpauze

11.00 uur

Workshopronde 1

12.00 uur

Lunchpauze 

13.00 uur

Workshopronde 2

14.05 uur

Workshopronde 3

15.05 uur

Middagpauze 

15.30 uur

Omgaan met draken

Iedereen heeft wel iemand in zijn of haar omgeving die zich als een Draak gedraagt. Een vervelend, narrig en vooral irritant persoon. Iemand bij wie de haren in je nek rechtovereind gaan staan, zodra je zijn of haar stem hoort. Hoe ga je hier mee om? Vermijd je de persoon zo veel mogelijk? En wat doe je als het om je baas gaat? Of de collega met wie je veel samenwerkt? Deze Draak kun je niet vermijden.. Dan is er nog maar één oplossing: je moet de Draak temmen!

Tijdens deze inspirerende lezing leer je hoe je de Draak moet temmen. Via allerlei hilarische en herkenbare voorbeelden en wetenschappelijke onderbouwing neemt Jeanne een aantal verschillende variaties op gedrag door. Je kent jezelf beter, weet hoe je overkomt en herkent de draken in jouw omgeving.

Jeanne Bakker, Trainer bij Brain Bakery    


WORKSHOPS 18 NOVEMBER 2021


1

Yoga mindfulness: van DOEN naar ZIJN

Hoe ga jij met drukte om in je hoofd, wat voor keuzes maak je? Op deze manier verbeter je de kwaliteit van je leven: doordat je vanuit rust handelt en bewuste(re) keuzes maakt. Mindfulness helpt niet alleen bij het hanteren van stress maar ook bij het verminderen van slaapstoornissen, het herstellen van balans tussen privé en werk. De combinatie met yoga is prachtig.

Cisca Lunenborg van Melzen, medisch secretaresse werkzaam Treant zorggroep – Locatie Ziekenhuis Bethesda, sportinstructrice yogasport-hoogeveen.nl


2

Laserfocus en effectief omgaan met afleiding

Werk je in een open kantoortuin of wordt je tijdens je werk regelmatig onderbroken? Wist je dat werken in een open kantoortuin de productiviteit tot wel 40% laat dalen en er zo’n 60% meer stressgerelateerde ziekmeldingen zijn? Wanneer je 10 minuten geconcentreerd werkt, dan staat dit gelijk aan 40 tot 45 minuten werk met afleidingen. Echter hoe kun je je nog concentreren in de hectiek van het informatietijdperk? Stel je voor je zou in staat zijn om jezelf een laserscherpe focus te geven wanneer je maar wilt, wat zou dat betekenen voor je? Flow is die focus waarbij de tijd als het ware verdwijnt en je als vanzelf de resultaten boekt die je voor ogen hebt. Er zijn in totaal 17 flow-triggers en in flow laat het brein een hele mix aan stoffen vrij die je een laserscherpe concentratie en goed gevoel geven. In flow bereiken mensen een tot wel 500% hogere productiviteit dan wanneer ze dezelfde taken zonder flow uitvoeren. Wat zou het voor je betekenen wanneer je schijnbaar moeiteloos onvoorstelbare resultaten bereikt?

Cor van Drieberge, Trainer bij De Hoofdzaken


3

Het actieve alternatief voor mindfulness: De Boksende Coaching Methode

Iedereen kent het belang van sporten. Maar niet iedereen die sport is in staat om stress los te laten. Stress is anno 2018 beroepsziekte nummer één. Het loslaten van stress is essentieel voor goed en gezond functioneren. Helemaal in een van nature al stressvolle omgeving als de zorg. Wist je daarnaast dat alle emoties worden opgeslagen in het lichaam? En nog erger, je bent je er vaak niet bewust van! De boksende coaching methode is het actieve alternatief voor mindfulness. Het is bewezen hoe goed mindfulness helpt tegen werkstress, echter niet iedereen kan zich vinden in mindfulness en veel mensen vinden een actievere benadering beter bij hen passen. In deze praktijkgerichte workshop ga je actief aan de slag met de boksende coaching methode (wees gerust: niemand wordt geslagen of slaat een ander) en ga je naar huis met handvatten om in de praktijk de werkstress uit het lichaam en hoofd te halen.

Wat kun je verwachten van deze workshop?

  • Bewust worden van je emoties (en dat van anderen)
  • Een actieve manier van ontstressen
  • Je leert zeurende gedachten beter los te maken
  • Een luchtige aanpak met een goede dosis humor

De workshop is interactief, prikkelend en nuttig voor zowel op het werk als privé.

Cor van Drieberge, Trainer bij De Hoofdzaken


4

Privacy op het secretariaat

AVG, er is inderdaad “Al Veel Gebeurd”. Je kan de krant niet openen, het nieuws niet aanzetten of er is weer een datalek geweest, en wist je dat de zorg de meeste meldingen maakt van datalekken? Maar ja, met datalekken melden alleen zijn we er niet, laat staan dat het melden jouw verantwoordelijkheid is als medisch secretaresse. Privacy het klinkt als werk voor specialisten zoals de FG (Functionaris Gegevensbescherming), maar let op… de AVG -> jij moet en kunt er ook wat mee. In deze workshop wordt op begrijpelijke manier en aan de hand van praktische voorbeelden het jargon uitgelegd en krijg je tips om nog privacy bewuster en veiliger digitaal te werken. Kortom, privacy op het secretariaat klinkt als saaie kost, maar na deze lezing kan je weer opgefrist vooruit.

Onderwerpen:

  • Privacy jargon voor de medisch secretaresse
  • Ben jij je bewust van privacy risico’s, enkele risico’s op een rij
  • Voorbeelden van digitale risico’s
  • Wat kan je zelf doen om nog beter met privacy om te gaan van zowel je cliënten als je collega’s
  • AVG, wat mag wel en wat mag niet?

Bouke van Kleef, Trainer, AVK | Innovatie > Training > Advies


5

Hoeveel smeerolie gebruik jij voor het onderhouden van je (werk)relaties?

Hoe goed je het met anderen kunt vinden bepaalt voor een groot deel je werkgeluk, je carrière en hoe gelukkig je bent in je persoonlijke leven. Het staat garant voor onderling vertrouwen, wederzijds respect en de bereidheid tot een wederdienst.

Ken je de ‘relatiebankrekening’?  Dit is een metafoor voor iedere menselijke relatie die we aangaan. Net zoals als bij een echte bankrekening storten we hierop, smeren we de relatie, door bijvoorbeeld een gemeend compliment te maken, maar nemen we ook weer ’saldo’ op door bijvoorbeeld een afspraak te vergeten, waardoor deze relatie gaat piepen en kraken. Iedere relatie heeft namelijk ‘smeerolie’ nodig! De ander in de relatie bepaalt, gevoelsmatig en onbewust, of iets als een storting of opname wordt ervaren. Heb ik voldoende gestort dan kan ik een potje breken en vergeef je het me als ik de afspraak vergeet. Staat er echter onvoldoende saldo op onze gezamenlijke ‘relatiebankrekening’, dan kan de ander zelfs om schijnbaar niets, de relatie verbreken.

Deze lezing is erop gericht je humorvol inzicht te geven in welke stortingen en opnames we dagelijks bij elkaar doen die direct invloed hebben op de ‘bankrekening’ van onze (werk)relaties. 

Vanaf nu neem jij de regie over de (werk)relaties die belangrijk voor je zijn!

Anke van Luyt, trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming