Secretaresses in de zorg

SPREKERS

Anke van Luyt | trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming bij Maniera

Anke is een gepassioneerd en enthousiasmerend trainer/consultant. Tijdens haar studie psychologie ontstond de drive “de eerste indruk” die mensen op elkaar maken, grondig te bestuderen. Tijdens haar trainingen, workshops en lezingen wordt steeds de link gelegd naar communicatieve en sociale vaardigheden met als doel de deelnemers te prikkelen op de commerciële waarden hiervan. Als geen ander weet ze onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners!

Wouter de Jong | spreker, trainer, adviseur, auteur Maven at Work

Wouter heeft na een loopbaan als jurist en acteur (Diverse theaterproducties en televisieprogramma, o.a.Goede Tijden Slechte Tijden en Villa Achterwerk) in 2010 een switch gemaakt naar trainer en spreker. Hij doet dat door mensen, teams en organisaties in hun kracht te zetten. Door het aanleren van simpele denkwijzen en technieken die iedereen kan toepassen in zijn of haar dagelijks leven en werk. Het resultaat zijn mensen die met meer plezier, autonomie en effectiviteit werken en leven.  Hij heeft de trainingsorganisatie Mindgym sportschool voor je geest (www.sportschoolvoorjegeest.nl) opgericht om nog meer impact te hebben: met gelijkgestemden bijdragen aan meer mentale fitheid. Immers, een betere wereld begint in je hoofd.

Elke Geraerts | neuropsycholoog Better Minds at Work

Elke is doctor in de psychologie en auteur van bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal en Authentieke Intelligentie. Ze weet telkens de aandacht van haar publiek van begin tot eind vast te houden en geeft inzichten over het brein die een levenslange impact kunnen hebben.

Ellen Zuidmeer | trainer KEK

Ellen heeft na jaren in de zorg te hebben gewerkt zowel aan het bed als in een leidinggevende functie de overstap gemaakt naar een functie als management assistent in het ziekenhuis. Vervolgens is zij in 2008 begonnen als zelfstandige vanuit de behoefte om nog meer bij te kunnen dragen aan het continue verbeteren van de zorg in het algemeen. Vanuit haar eigen bureau verzorgt zij trainingen in de zorgsector waarbij ze gebruik maak van haar vaardigheden op het gebied van interpersoonlijke communicatie en de langjarige ervaring in ziekenhuis en verpleeghuizen, intra- en extramuraal. Het allermooiste tijdens het geven van de trainingen vindt zij het moment dat letterlijk ‘kwartjes vallen’. Als zij een cursist later tegenkomt die zegt: ‘het was heel ontspannen, ik kon mezelf zijn en heeft me tot nadenken gezet’ en haar daarmee het gevoel geeft dat zij iets heeft kunnen bijdragen aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling is haar dag goed.

Elise Bosch | trainer ActeerNu

Elise heeft 25 jaar lang in de corporatiesector gewerkt. Daar heeft zij enorm veel ervaring opgedaan in het contact maken met mensen van verschillende pluimage. Vaak werd zij op pad gestuurd als er een ‘conflict’ dreigde te ontstaan tussen de huurder en de afdeling techniek. Door met beide partijen contact te maken en te luisteren naar de belangen lukt het om met elkaar door diezelfde voordeur te stappen. Vanuit deze rol is zij geïnteresseerd geraakt in de methodiek van het voorkomen van agressie. Zodra je bewust bent welke invloed jouw gedrag heeft op dat van de ander kun je pas echt met elkaar in gesprek. In 2015 heeft zij er voor gekozen om als zelfstandig ondernemer verder te gaan om een grotere doelgroep te bedienen en laten ervaren welke invloed je zelf hebt op een gesprek. Naast trainer is zij ook trainingsacteur. Vanuit die rol kan zij de cursist laten ervaren hoe het is om een gesprek tot een goed einde te brengen. Elise is gericht op het leerdoel van de cursist. Door te voelen en te ervaren krijgt de cursist inzicht in eigen handelen. Hoe mooi is dat!

Frans Duijts |  Breintrainer bij De Hoofdzaken

Frans is bekend van televisie waar hij o.a. Katja Breintraining gaf. Na Frans z’n training werd ze getest en bleek dat ze 48 van 50 namen en gezichten perfect had onthouden. Frans verbaast mensen met de mogelijkheden van hun eigen brein. Zijn filosofie is ‘ga met de stroom mee en bereik meer door te werken volgens je brein’.

Cor van Drieberge | De Boksende Coach

Cor van Drieberge is een geboren en getogen in Rotterdam. Tijdens zijn jeugd is hij – naast zijn studies International Business Administration – in posities gezet om mensen te begeleiden in fitness. Daarin werd hij geconfronteerd met emoties die ontstonden tijdens de trainingen. Hierdoor raakte hij bekend met persoonlijke ontwikkeling. Zo nieuwsgierig als hij is, heeft hij zich afgelopen jaren zo ver verdiept, dat de bijnaam Cor the Coach is ontstaan. Na het ontstaan van deze bijnaam is Cor extra opleidingen gaan volgen in coaching en heeft hij tientallen trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Door zijn passie voor de vechtsport heeft hij deze verschillende elementen samengebracht tot zijn passie; De Boksende Coaching Methode.

Gerda Pluymert | trainer en taalcoach Taalwijzer.nu 

Gerda vindt het een uitdaging mensen aan de slag te laten gaan met taal. Niet als doel op zich, maar omdat ze het nodig hebben in hun werk, in hun (schriftelijke) communicatie. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’: deze titel van dit bekende boek is op Gerda van toepassing. Taal is de rode draad in haar werk. In haar workshop zal Gerda je spel(l)enderwijs opfrissen en andere valkuilen met je bespreken.

Bouke van Kleef | trainer AVK | Innovatie > Training > Advies

Door zijn jarenlange ervaring in het geven van Office trainingen is Bouke in staat om snel en efficiënt kennis over te dragen, waarbij vooral de alledaagse praktijk op de voorgrond staat.

Anja van’t Klooster | Coordinator Bedrijfs Opvang /Team SEH verpleegkundige, St. Jansdal Ziekenhuis

Anja van’t Klooster is ruim 20 jaar zorgprofessional op de SEH, zelfstandig trainer, psychodynamisch therapeut en coach. Sinds 2003 coördinator van het Centrale Bedrijf Opvang Team binnen het St Jansdal ziekenhuis. In haar werk als coach/ therapeut heeft zij onder andere te maken met hulpvragen van clienten op het gebied van ingrijpende en of schokkende ervaringen, stress en burn-out klachten en verlieservaringen. Als zelfstandig trainer geeft zij training en nascholing aan multidisciplinaire zorgprofessionals, veteranen en dienstslachtoffers, brandweer/ politie en gemeentelijke instellingen mbt ingrijpende en of schokkende gebeurtenissen tijdens het werk.

Cisca Lunenborg van Melzen | medisch secretaresse, yoga- en mindfulness docent

Cisca is medisch secretaresse en werkzaam in Treant Zorggroep,locatie ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen op de afdeling oncologie, urologie, longgeneeskunde. Daarnaast is zij sportinstructrice in Bodysculpture, yogadocent en Mindfulness (kinder)trainer. Cisca: "Door de ervaringen in mijn eigen leven is het mooi om te zien dat ik mensen mag helpen in hun hectische bestaan de zo nodige ontspanning te creëren."

Bertine Oudesluijs | Imagocoach

Bertine Oudesluijs is sinds 2006 werkzaam als imagocoach. Zij helpt ondernemende vrouwen hun imago te versterken en hun leiderschap meer zichtbaar te maken, zodat zij zich krachtig en vol zelfvertrouwen profileren. Daarnaast is zij al 11 jaar lang manager van Dress for Success, een professionele maatschappelijke organisatie die werkzoekende met presentatie advies en passende kleding op weg helpt naar werk. In de afgelopen jaren heeft zij veel workshops gegeven over het belang van een goede eerste indruk, over jezelf vol zelfvertrouwen zichtbaar maken en hoe kleding daarbij in te zetten is. Voor groepen gaat zij 'aan' en is zij op haar best. Workshops, professioneel in een veilige informele sfeer, met humor, deelnemers bewust makend van hun eigen uitstraling en de krachtige taal van kleding.

Desiree van Cleef | overgangsconsulente

Desirée van Cleef is verpleegkundig overgangsconsulent. Een Big-registreerde verpleegkundige met een specifieke opleiding om vrouwen in de overgang voor te lichten, te begeleiden en te behandelen. In de afgelopen zes jaar heeft zij meer dan 700 vrouwen gecoacht in haar eigen praktijk en daarnaast geeft zij wekelijks presentaties over de overgang. Voordat Desirée aan het werk ging als overgangsconsulent heeft zij tien jaar gewerkt bij een Arbodienst als arboverpleegkundige. Haar speerpunt is dan ook het begeleiden van de werkende vrouw.

Ingrid Geul | Directeur Leading Lady

Ingrid Geul is directeur van Leading Lady. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in de secretaressebranche. Met haar bedrijf coacht, traint en stimuleert zij secretaresses met als doel hen naar een hoger niveau te brengen. Ze is erop gericht de secretaresse in beweging te krijgen zichzelf verder te ontwikkelen en inzicht te geven in haar meerwaarde.