SPREKERS

Anke van Luijt | trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming bij Maniera

Sinds 1997 staat Anke menig CEO, politicus, royal, en medewerker bij in het verkrijgen van meer overtuigingskracht. Medewerkers uit een diversiteit aan branches maken dankbaar gebruik van haar expertise om de juiste ‘toon’ te vinden in hun personal performance. Anke is met regelmaat te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1 en werkte mee aan publicaties voor o.a. het AD, de Volkskrant en het blad MT (Management Team).
Als geen ander weet Anke onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners! Hoewel veel onderzoek verwerkt is om tot verantwoorde uitspraken te komen waarderen de deelnemers haar  persoonlijke, toegankelijke en vooral humorvolle stijl van trainen. 

Diederick Ensink | muzikant

Diederick Ensink (1986) is een getalenteerd multi-instrumentalist die al op jonge leeftijd een passie voor muziek ontwikkelt. Na het deelnemen aan een aantal talentenjachten is op dit moment het belangrijkste moment in zijn carrière aangebroken: hij staat solo in het theater met een multi-instrumentale one-man-show: Diederick’s Debuut.

Erik Scherder | neurowetenschapper

Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein.

Caroline Koetsenruijter | agressie- en conflictexpert, spreker, columnist, trainer en auteur

Als jij het niet snel fixt, ben jij nog niet jarig…
Ik wist niet dat ze hier zulke domme wijven lieten werken.
Jou pak ik terug en je zult janken van de pijn.

Caroline Koetsenruijter (1979) heeft als missie een veilige werkplek voor alle negen miljoen professionals in Nederland. Zij is onderzoeker, trainer en auteur op het gebied van agressiepreventie en -beheersing. Caroline vindt het belangrijk dat elke professional zijn/haar werk kan doen zonder last van agressie en intimidatie. Haar aanpak is doortastend en praktisch. Twee zaken staan voorop: we accepteren agressie nooit en we houden agressie nooit stil. De werkgever is aan zet om voor iedereen een veilige werkplek dichterbij te halen. Hoe? Daarover deelt Caroline de laatste wetenschappelijke en vooral praktische inzichten in haar lezingen. Caroline schreef de bestsellers ‘Jij moet je bek houden!’ (2020) en ‘Het Agressieparadijs’ (2021). Caroline maakt zich hard voor de bescherming van Veilige Publieke Taak functies zoals zorgprofessionals en ambtenaren.

Cisca Lunenborg van Melzen | yoga- en mindfulness docent (voorheen medisch secretaresse)

Cisca heeft 25 jaar als medisch secretaresse gewerkt in de zorg en weet als geen ander hoe hectisch dit kan zijn.
Ze volgt haar passie, met les geven in Bodysculpture, ( kinder) Yoga- Mindfulness- en meditatie.
Cisca: "Door de ervaringen in mijn eigen leven is het mooi om te zien dat ik mensen mag helpen in hun hectische bestaan de zo nodige ontspanning te creëren." Zijn wie je bent, dat is geluk.

Patrick van Veen | gedragsbioloog, schrijver, trainer, keynote-spreker en onderzoeker

Vanuit zijn veelzijdige achtergrond adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over de impact van ons oergedrag in het dagelijks te leven. In de media is hij te zien als Expert Matchmaker bij het RTL4 programma Married at First Sight en is hij regelmatig te zien en te horen in radio en TV programma’s als gedragsdeskundige. Van 2013 tot 2021 was hij bestuurslid en voorzitter van het Jane Goodall Institute Global en is hij nog steeds als chimpansee- en gedragsexpert verbonden aan het instituut.

Hij is schrijver van bestsellers als: Help! Mijn baas is een aap | Dierbare collega’s | Kuddegedrag in crisistijd | Oerinstincten van de liefde | Verliefd op je klant

Foto: Jelmer de Haas

Inge Verweij | trainer bij AVK Training & Coaching

Inge Verweij is een bevlogen en enthousiaste trainer/coach. Ze heeft veel affiniteit met secretariaten en alle daaraan verbonden processen. Ze is gespecialiseerd in Agile, Scrum, Kanban en Lean voor managementondersteuners en kan deze moderne methodieken perfect combineren met de praktijk. Tevens is ze expert in (samenwerking met) Outlook, MS Teams, OneNote en digitaal archiveren, Microsoft 365 en adviseert ze teams om toekomstgericht te kunnen blijven werken.

Bouke van Kleef | trainer bij AVK Training & Coaching

Bouke van Kleef is directeur bij AVK Training & Coaching. Hij heeft een passie voor werken met hoge productiviteit en een oprechte glimlach! Collega's noemen me Digital Savvy met goede communicatieve vaardigheden, vroeger noemde ik dat zelf dan "een nerd die graag praat over zijn vak".
Je mag en kan me alles vragen over onder meer: Slimmer werken, AVG GDPR, Digitalisering, Office 365, slimmer (en minder) e-mailen, Outlook, MS Teams, OneNote, Forms, SharePoint, maar ook over hoe je prettiger en met minder stress kan (samen)werken, digitaal en in real life.

Judith Winterkamp | schrijftrainer en coach

Judith Winterkamp is trainer en coach in zakelijke communicatie (schriftelijk en mondeling). Al meer dan twintig jaar geeft zij trainingen in zakelijke teksten schrijven. Haar workshops en trainingen zijn leuk, leerzaam en altijd interactief. Je kunt ervan op aan dat je met veel nieuwe kennis en boordevol praktische tips naar huis gaat.

Petra van Hartskamp | trainer/coach en actrice

Petra van Hartskamp is trainer/coach en actrice. Studeerde af aan de Theaterschool in Amsterdam. Speelde in diverse theater en tv producties zoals: Pleidooi, Westenwind, GTST, Flodder, De Geheime Dienst. Volgde de Post HBO opleiding tot coach en communicatietrainer 'Trainen met Hart en Ziel', waarna ze in 2005 het trainingsbureau Helder-Communiceren opzette. Samen met Manon Dahler heeft zij Making Sense Together geïnitieerd in 2021. Zij schoolde zich in o.a.: Dramatechnieken in training en coaching, Masterclass Reflecteren In Actie (Argyris), Voice Dialogue, de studie Jung Psychologie, Deep Democracy, Systemisch Werk en is CliftonStrengthscoach en gecertificeerd Belbinteamroltrainer.

Sanneke Bos | trainer/coach en actrice

Sanneke Bos is trainer/coach en actrice. Ze is afgestudeerd aan de Theateropleiding Eindhoven en speelde daarna 7 jaar bij het RO Theater o.l.v. Guy Cassiers en Alize van Zandwijk in tal van producties. Was daarnaast te zien in films en op tv o.a. in: Nadine, Schwrm, Scheepsjongens van Bontekoe, Penoza en Moordvrouw. Ze volgde de opleiding tot transpersoonlijk coach en trainer aan het NLP Instituut Smara Shiddi in Rotterdam. Daarnaast verdiepte zij zich in Voice Dialogue, Familieopstellingen, 'De Kracht van Ja', oplossingsgericht werken en is CliftonStrengthscoach. Sinds 2005 speelt en traint zij voor diverse trainingsbureaus.

Thijs Launspach | psycholoog, trainer, bestsellerauteur en stress-expert

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft verschillende boeken geschreven over stressmanagement (Werk kan ook uit, 2020) burn-out (Fokking druk, 2018) en millennials op de werkvloer (Werken met millennials, 2019). Onlangs is zijn nieuwste boek Je bent al genoeg verschenen.Thijs heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Karen Visser | teamtrainer ‘Slimmer werken’, New Broom

Als teamtrainer slimmer werken en senior professional organizer leert Karen Visser teams slimmer (samen)werken op een manier die bij ze past. Ze geeft vanuit haar bedrijf New Broom trainingen, workshops en 1-op-1 ondersteuning aan teams die meer grip willen krijgen op hun taken en resultaten. Hierdoor zijn ze zelf de baas over waar hun aandacht, tijd en energie naartoe gaat.

Kristine Ates | trainer en eigenaar KMK Trainingen

Kristine Ates helpt managementondersteuners in hun persoonlijke ontwikkeling, zodat ze hun functie vol passie en overtuiging uit kunnen voeren. Ze geeft met veel plezier trainingen en coaching op het gebied van communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Op een betrokken manier geeft ze tips en tools om meer invloed te krijgen op dagelijkse praktijksituaties. Kristine is Master in NLP en docent biologie en Nederlands.

Annemiek Tigchelaar | stresscoach bij de Werkdrukverlager

Annemiek Tigchelaar is professional organizer en stresscoach en heeft sinds 2004 talloze mensen geholpen met grip krijgen op hun tijd, stress en e-mail. Vooral binnen overheid, zorg en onderwijs. Ze is auteur van o.a. de boeken Grip op je e-mail en Grip op je stress.

Nancy van Etten | trainer in schriftelijke communicatie en tekstschrijver/redacteur

Nancy van Etten is trainer in schriftelijke communicatie en tekstschrijver/redacteur. Ze houdt van heldere taal: houd het simpel! Ze helpt schrijvers van e-mails, brieven, verslagen en rapporten nóg betere teksten te schrijven. Dat doet ze in trainingen, maar ook 1-op-1. Ze maakt schrijfwijzers en herschrijft veel standaardbrieven. Haar workshops zijn interactief, leerzaam en leuk. Je gaat met veel nuttige tips naar huis!

Sam Kuppens | trainer in leervragen binnen organisaties

Als dochter van twee trainers kon de appel niet ver van de boom vallen voor Sam Kuppens. Het is blijkbaar een ‘genen’ dingetje dat ook zij, na wat omzwervingen, in het trainersvak terecht is gekomen.
Gedurende 4 jaar heeft zij zich op de HAN in Nijmegen (Learning & Development) o.a. bekwaamd in het achterhalen van leervragen binnen organisaties, daar een passende (blended learning) training op te schrijven en deze ook te geven. Gedurende haar studietijd is de interesse ontstaan in de generatieverschillen op de werkvloer; ‘Hoe kan het zijn dat mensen hun kinderen heel vrij opvoeden en overal inspraak in geven en ze vervolgens op de werkvloer terug proberen te duwen in een oud managementsysteem van ‘volgen’ en ‘je mond houden’?’ Dat vroeg om een gedegen onderzoek!
Als moeder (dagvoorzitter Anke van Luijt) en dochter hebben we onze krachten gebundeld om deze vooroordelen voorgoed uit de wereld te helpen.