Secretaresses in de zorg

SPREKERS

Anke van Luyt | trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming bij Maniera

Anke is een gepassioneerd en enthousiasmerend trainer/consultant. Tijdens haar studie psychologie ontstond de drive “de eerste indruk” die mensen op elkaar maken, grondig te bestuderen. Tijdens haar trainingen, workshops en lezingen wordt steeds de link gelegd naar communicatieve en sociale vaardigheden met als doel de deelnemers te prikkelen op de commerciële waarden hiervan. Als geen ander weet ze onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners!

Fred van Leer | Stylist en presentator

Als je een lezing van Fred bij woont dan leer je wat je als vrouw in de kast moet hebben. Met deze basis kom je altijd goed voor de dag en heb je geen stress meer in de ochtend. Fred vertelt dit op zijn eigen, vaak humoristische wijze, aan de hand van leuke anekdotes. Ook kun je hem de vraag stellen die je altijd al wilde stellen. Kortom LEER van FRED.

Gerda Pluymert | trainer en taalcoach Taalwijzer.nu 

‘Taal is zeg maar echt mijn ding’: deze titel van dit bekende boek is op Gerda van toepassing. Taal is de rode draad in haar werk. Gerda vindt het een uitdaging mensen aan de slag te laten gaan met taal. Niet als doel op zich, maar omdat ze het nodig hebben in hun werk, in hun (schriftelijke) communicatie. In haar workshop zal Gerda je spel(l)enderwijs opfrissen en andere valkuilen met je bespreken.

Margreet Ridder | oud- verpleegkundige, ervaringsdeskundige en trainer

Margreet helpt mensen die in de zorg werken om steviger in hun schoenen te staan, zodat ze ontspannen en met plezier hun werk kunnen doen. Dat doet zij met trainingen, teambuilding en theater.

Cisca Lunenborg van Melzen | medisch secretaresse, yoga- en mindfulness docent

Cisca is medisch secretaresse en werkzaam in Treant Zorggroep,locatie ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen op de afdeling oncologie, urologie, longgeneeskunde. Daarnaast is zij sportinstructrice in Bodysculpture, yogadocent en Mindfulness (kinder)trainer. Cisca: "Door de ervaringen in mijn eigen leven is het mooi om te zien dat ik mensen mag helpen in hun hectische bestaan de zo nodige ontspanning te creëren."

Bouke van Kleef | trainer AVK | Innovatie > Training > Advies

Door zijn jarenlange ervaring in het geven van Office trainingen is Bouke in staat om snel en efficiënt kennis over te dragen, waarbij vooral de alledaagse praktijk op de voorgrond staat.

Kristine Ates | trainer en coach KMK Trainingen

Kristine Ates is trainer en coach op het gebied van en communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling Zij begeleidt deelnemers op een manier waarbij openheid, veiligheid, humor, diepgang, confrontatie, kennis, nuchterheid en veel afwisseling centraal staan. Ze gelooft in mensen en teams en in hun mogelijkheden. Haar drive is om het beste in mensen en teams naar boven te halen en ze een stap verder te brengen. Ze heeft een didactische achtergrond. In haar trainingen maakt ze gebruik van verschillende methodieken: modellen vanuit de persoonlijke ontwikkelingspsychologie, Interculturele NLP, inzichten vanuit de intuïtieve ontwikkeling, systeemopstellingen, energetisch lichaamswerk. Ze heeft verschillende boeken geschreven voor managementondersteuners en begeleidt veel managementondersteuners bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Ingrid Smith | mindfulnesscoach The Chairmen at Work

Ingrid Smith is massagetherapeute en mindfulnesstrainer. Op een heldere en doeltreffende manier leert Ingrid haar cursisten om met hoofd en hart meer in het nu te zijn. Ingrid heeft een progressieve oogaandoening en ziet nog ongeveer 2 procent. Dit heeft dit haar laten inzien dat mijmeren over dat wat was of piekeren over dat wat komt geen zin heeft. Je leeft vandaag.

Gunilla Blijsie | (Team)coach en consultant, Powerful Teamwork

Gunilla Blijsie gelooft in de kracht van samenwerken. En dat iedereen, op eigen wijze, wil bijdragen aan het gemeenschappelijke resultaat. Vanuit haar economische en sociologische achtergrond stelt zij zich op als onderzoeker, leert anderen ook zo te kijken. Wanneer je van een afstandje kijkt, zie je weer nieuwe mogelijkheden. Dat is zo bijzonder van ontdekken en met elkaar stilstaan bij de kracht van samenwerken. Vertraging geeft versnelling. 

Pieter van de Winckel | Community Manager IZZ

Pieter van de Winckel is als Community Manager verantwoordelijk voor de interactie met de leden van IZZ. Op verschillende evenementen voor zorgmedewerkers heeft Pieter dan ook al workshops gegeven over gezondheid en inzetbaarheid. Hij doet dit bijna altijd in samenwerking met mensen uit het “veld” om het zo praktisch en toepasbaar mogelijk te houden.

Desiree van Cleef | overgangsconsulente

Desirée van Cleef is verpleegkundig overgangsconsulent. Een Big-registreerde verpleegkundige met een specifieke opleiding om vrouwen in de overgang voor te lichten, te begeleiden en te behandelen. In de afgelopen zes jaar heeft zij meer dan 700 vrouwen gecoacht in haar eigen praktijk en daarnaast geeft zij wekelijks presentaties over de overgang. Voordat Desirée aan het werk ging als overgangsconsulent heeft zij tien jaar gewerkt bij een Arbodienst als arboverpleegkundige. Haar speerpunt is dan ook het begeleiden van de werkende vrouw.

Roos Woltering | Psycholoog, carrièrecoach, VROUW columnist, spreker en trainer

Roos is een succesvol psycholoog en carrièrecoach. Zij heeft een persoonlijk ontwikkel programma voor de jonge (vrouwelijke) professional ontwikkeld en zij ondersteund organisaties bij het opzetten van trajecten om vrouwen binnenboord te houden. Roos heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op overtuiging- en identiteitsniveau. Dat betekent dat ze niet alleen coacht op vaardigheden en gedrag, maar focust op hoe mensen denken en wie ze zijn.
Hoe beter we snappen welke onderliggende factoren ons gedrag beïnvloeden, hoe gemakkelijker we hier ook andere keuzes in kunnen maken. Roos gelooft in de noodzaak van kwetsbaarheid. En dat zie je in haar trainingen terug, practise what you preach is een van haar motto’s. Zonder zichzelf te sparen pakt zij met enthousiasme, humor en bevlogenheid kwetsbare onderwerpen aan.

Anja van’t Klooster | Coordinator Bedrijfs Opvang /Team SEH verpleegkundige, St. Jansdal Ziekenhuis

Anja van’t Klooster is ruim 20 jaar zorgprofessional op de SEH, zelfstandig trainer, psychodynamisch therapeut en coach. Sinds 2003 coördinator van het Centrale Bedrijf Opvang Team binnen het St Jansdal ziekenhuis. In haar werk als coach/ therapeut heeft zij onder andere te maken met hulpvragen van clienten op het gebied van ingrijpende en of schokkende ervaringen, stress en burn-out klachten en verlieservaringen. Als zelfstandig trainer geeft zij training en nascholing aan multidisciplinaire zorgprofessionals, veteranen en dienstslachtoffers, brandweer/ politie en gemeentelijke instellingen mbt ingrijpende en of schokkende gebeurtenissen tijdens het werk.