Secretaresses in de zorg

SPREKERS

Anke van Luijt | trainer/consultant Onbewuste Beeldvorming bij Maniera

Sinds 1997 staat Anke menig CEO, politicus, royal, en medewerker bij in het verkrijgen van meer overtuigingskracht. Medewerkers uit een diversiteit aan branches maken dankbaar gebruik van haar expertise om de juiste ‘toon’ te vinden in hun personal performance. Anke is met regelmaat te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1 en werkte mee aan publicaties voor o.a. het AD, de Volkskrant en het blad MT (Management Team).
Als geen ander weet Anke onbewuste processen bewust te maken; echte eyeopeners! Hoewel veel onderzoek verwerkt is om tot verantwoorde uitspraken te komen waarderen de deelnemers haar  persoonlijke, toegankelijke en vooral humorvolle stijl van trainen. 

Wouter de Jong | spreker, trainer, adviseur, auteur Maven at Work

Wouter heeft na een loopbaan als jurist en acteur (Diverse theaterproducties en televisieprogramma, o.a.Goede Tijden Slechte Tijden en Villa Achterwerk) in 2010 een switch gemaakt naar trainer en spreker. Hij doet dat door mensen, teams en organisaties in hun kracht te zetten. Door het aanleren van simpele denkwijzen en technieken die iedereen kan toepassen in zijn of haar dagelijks leven en werk. Het resultaat zijn mensen die met meer plezier, autonomie en effectiviteit werken en leven.  Hij heeft de trainingsorganisatie Mindgym sportschool voor je geest (www.sportschoolvoorjegeest.nl) opgericht om nog meer impact te hebben: met gelijkgestemden bijdragen aan meer mentale fitheid. Immers, een betere wereld begint in je hoofd.

Elke Geraerts | neuropsycholoog Better Minds at Work

Elke is doctor in de psychologie en auteur van bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal en Authentieke Intelligentie. Ze weet telkens de aandacht van haar publiek van begin tot eind vast te houden en geeft inzichten over het brein die een levenslange impact kunnen hebben.

Ellen Zuidmeer | trainer KEK

Ellen heeft na jaren in de zorg te hebben gewerkt zowel aan het bed als in een leidinggevende functie de overstap gemaakt naar een functie als management assistent in het ziekenhuis. Vervolgens is zij in 2008 begonnen als zelfstandige vanuit de behoefte om nog meer bij te kunnen dragen aan het continue verbeteren van de zorg in het algemeen. Vanuit haar eigen bureau verzorgt zij trainingen in de zorgsector waarbij ze gebruik maak van haar vaardigheden op het gebied van interpersoonlijke communicatie en de langjarige ervaring in ziekenhuis en verpleeghuizen, intra- en extramuraal. Het allermooiste tijdens het geven van de trainingen vindt zij het moment dat letterlijk ‘kwartjes vallen’. Als zij een cursist later tegenkomt die zegt: ‘het was heel ontspannen, ik kon mezelf zijn en heeft me tot nadenken gezet’ en haar daarmee het gevoel geeft dat zij iets heeft kunnen bijdragen aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling is haar dag goed.

Judith Winterkamp | schrijftrainer en –coach

Als kind al was ik gefascineerd door boeken. Sneeuwwitje, Koning van Katoren en Ietjes hongerkuur: ik droomde weg in de wereld van het verhaal. Wat een kunst! Schrijven boeit me dan ook enorm. Na mijn studie Nederlands gaf ik les op een middelbare school. Leuk werk, maar pittig met kleine kinderen thuis. Ik stopte met lesgeven op school en startte mijn eigen taaladviesbureau. Nu train ik schrijvers in de profit- en non-profitsector in aantrekkelijke teksten schrijven. Teksten die verleiden, vasthouden en motiveren.

Ik geniet dagelijks van supergemotiveerde en enthousiaste deelnemers en heb geen seconde spijt van mijn besluit van 20 jaar geleden om als zzp’er taaltrainingen en -advies te geven.

Mijn naam is Judith Winterkamp en ik train, schrijf en coach.

Inge Verweij | trainer bij AVK

Inge is een bevlogen en enthousiaste trainer/coach en ze begeleidt zowel individuen als teams om slimmer en efficiënter te werken. Ze heeft veel ervaring en affiniteit met secretariaten en door haar kennis over de werkprocessen én haar expertise op het gebied van Outlook, Microsoft 365, Teams, Lean en Agile werken, kan ze mensen op een inspirerende wijze meenemen naar een praktisch en meteen toepasbaar resultaat. Voor nu én in de toekomst!

Elise Bosch | trainer ActeerNu

Elise heeft 25 jaar lang in de corporatiesector gewerkt. Daar heeft zij enorm veel ervaring opgedaan in het contact maken met mensen van verschillende pluimage. Vaak werd zij op pad gestuurd als er een ‘conflict’ dreigde te ontstaan tussen de huurder en de afdeling techniek. Door met beide partijen contact te maken en te luisteren naar de belangen lukt het om met elkaar door diezelfde voordeur te stappen. Vanuit deze rol is zij geïnteresseerd geraakt in de methodiek van het voorkomen van agressie. Zodra je bewust bent welke invloed jouw gedrag heeft op dat van de ander kun je pas echt met elkaar in gesprek. In 2015 heeft zij er voor gekozen om als zelfstandig ondernemer verder te gaan om een grotere doelgroep te bedienen en laten ervaren welke invloed je zelf hebt op een gesprek. Naast trainer is zij ook trainingsacteur. Vanuit die rol kan zij de cursist laten ervaren hoe het is om een gesprek tot een goed einde te brengen. Elise is gericht op het leerdoel van de cursist. Door te voelen en te ervaren krijgt de cursist inzicht in eigen handelen. Hoe mooi is dat!

Prof. dr. Erik Scherder

Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik Scherder verzorgde in 2015 een reeks van drie colleges over het brein voor de DWDD University.

“Kennis van anatomie maakt je beter in je vak!”

Foto ©Keke Keukelaar

Cor van Drieberge | De Boksende Coach

Cor van Drieberge is een geboren en getogen in Rotterdam. Tijdens zijn jeugd is hij – naast zijn studies International Business Administration – in posities gezet om mensen te begeleiden in fitness. Daarin werd hij geconfronteerd met emoties die ontstonden tijdens de trainingen. Hierdoor raakte hij bekend met persoonlijke ontwikkeling. Zo nieuwsgierig als hij is, heeft hij zich afgelopen jaren zo ver verdiept, dat de bijnaam Cor the Coach is ontstaan. Na het ontstaan van deze bijnaam is Cor extra opleidingen gaan volgen in coaching en heeft hij tientallen trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Door zijn passie voor de vechtsport heeft hij deze verschillende elementen samengebracht tot zijn passie; De Boksende Coaching Methode.

Gerben Bergsma

Gerben Bergsma is trainer bij Bergsma Training, Advies en Innovatie en richt zich op het verbeteren van het welbevinden van cliënten en het optimaliseren van het functioneren van medewerkers in uiteenlopende zorgsettingen. Door middel van teambegeleidingen, publicaties, lezingen, gecertificeerde trainingen en consultaties, wordt er met medewerkers, cliënten en andere betrokkenen, gewerkt aan het tot stand brengen van oplossingen op ieders maat.

Bouke van Kleef | trainer AVK | Innovatie > Training > Advies

Door zijn jarenlange ervaring in het geven van Office trainingen is Bouke in staat om snel en efficiënt kennis over te dragen, waarbij vooral de alledaagse praktijk op de voorgrond staat.

Cisca Lunenborg van Melzen | medisch secretaresse, yoga- en mindfulness docent

Cisca is medisch secretaresse en werkzaam in Treant Zorggroep,locatie ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen op de afdeling oncologie, urologie, longgeneeskunde. Daarnaast is zij sportinstructrice in Bodysculpture, yogadocent en Mindfulness (kinder)trainer. Cisca: "Door de ervaringen in mijn eigen leven is het mooi om te zien dat ik mensen mag helpen in hun hectische bestaan de zo nodige ontspanning te creëren."

Anja van 't Klooster, Coordinator Bedrijfs Opvang Team/SEH verpleegkundige, St. Jansdal Ziekenhuis

Anja van’t Klooster is ruim 20 jaar zorgprofessional op de SEH, zelfstandig trainer, psychodynamisch therapeut en coach. Sinds 2003 coördinator van het Centrale Bedrijf Opvang Team binnen het St Jansdal ziekenhuis.

In haar werk als coach/ therapeut heeft zij onder andere te maken met hulpvragen van clienten op het gebied van ingrijpende en of schokkende ervaringen, stress en burn-out klachten en verlieservaringen. Als zelfstandig trainer geeft zij training en nascholing aan multidisciplinaire zorgprofessionals, veteranen en dienstslachtoffers, brandweer/ politie en gemeentelijke instellingen mbt ingrijpende en of schokkende gebeurtenissen tijdens het werk.

Jeanne Bakker, bestseller auteur

Jeanne Bakker (1972) analyseert en ontwerpt trainings- en opleidingsprogramma’s zoals haar verschijning is: robuust en scherp. Soms moet je heilig huisjes omver trappen, om beter te worden. Jeanne is niet je typische saaie drs. Ten eerste is ze een geboren Amsterdamse en dus een fanatieke Ajaxied én bezit ze de heerlijke Amsterdamse humor. Ten tweede bestudeerde zij verschillende disciplines waaronder Psychologie en Opleidingskunde. Inmiddels heeft ze meerdere boeken uitgebracht waaronder de bestseller ‘Omgaan met Draken’. Op haar 24e gaf zij al internationaal trainingen en workshops over Persoonlijk Leiderschap aan grote groepen. Daarbij is ze een energieke trainer van zeldzaam niveau die over de hele wereld impactvolle programma’s ontwerpt en trainers of deelnemers traint in het Nederlands, Engels en Frans. Eenmaal verbonden met een organisatie, is zij bloedfanatiek om hen te steunen hun gewenste resultaat te behalen.

Kevin Weijers, Chief Exploration Officer

Kevin Weijers was ooit ambtenaar, tot hij stopte met email, en hij 50 presentaties in 15 weken gaf. Nu is hij Chief Exploration Officer (CEO) van het zelfverzonnen De Wereld Rond in 80 Experimenten. Ook deelt hij zijn ontdekkingen en verhalen via zijn blog en lezingen, met als doel je op een andere manier naar je eigen werkelijkheid te laten kijken. Complexe dingen simpel te maken. Met humor te schudden aan gedrag, houding en cultuur. En je vanuit nieuwsgierigheid te laten experimenteren met de mensen en de wereld om je heen.
Kevin verzorgt een lezing over 21 dagen niet klagen.