Goede voornemens, maak ze waar!

De start van nieuw jaar, aanleiding om bepaalde dingen te veranderen en te verbeteren. De meerderheid van de Nederlanders gelooft in goede voornemens. 2 op de 5 mensen bedenkt een goed voornemen met Oud en Nieuw. Meer bewegen, tijd voor jezelf, stoppen met roken, gezonder eten, iets nieuws leren. De helft van de mensen maakt er werk van. Je moet het wel écht willen en volhouden.

Gezond eten

10 keer meer kans

Als het vaak mislukt, heeft het dan wel zin om goede voornemens te maken? Uit een aantal onderzoeken blijkt van wel. Een onderzoek laat zien dat mensen die goede voornemens maken, 10 keer meer kans hebben op het slagen van de gewenste verandering dan wie dat niet doet.

Scoren met goede voornemens?

Wanneer heb je het meeste kans op succes? Als je een duidelijk besluit neemt dat je bepaald gedrag wilt veranderen. Maak een plan van aanpak. Verandering is meer dan iets wel willen of een verlangen. Goede voornemens uitvoeren, betekent: werk aan de winkel! En, wil niet teveel tegelijk, gooi je leven niet op alle punten tegelijk overhoop. Bedenk ook: het hele jaar door kun je met een verandering beginnen als je echt wilt.

Top 10

Of je ze nu maakt of niet, ter inspiratie een top 10 met goede voornemens:
1. Afvallen en meer bewegen (tip)
2. Iets nieuws leren of doen (tip)
3. Spaarzamer met geld om gaan (tip)
4. Meer tijd besteden aan familie en vrienden
5. Ontspannen, tijd voor jezelf (tip)
6. Stoppen met roken (tip)
7. Ander werk vinden
8. Mijn kledingkast op orde brengen (tip)
9. Vrijwilligerswerk doen en vaker anderen helpen
10. Beter met tijd leren omgaan (tip)

Ter inspiratie

Meer inspiratie? Kijk op wellvit.nl